04 huhtikuuta 2018

Eve Hietamies. Elokuvaa parempi Yösyöttö.

Eve Hietamies. Yösyöttö.
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Otava, 2010 (ilmestyi ensimmäisen kerran).
Lukemani Seven-pokkari painettu Otavalla 2015.
Lainasin Seijalta ja luin sen heillä ollessani.
Seija suositteli! Kiitos!
Kirja omistettu:
Jypelle ja niille, jotka istuivat puistossa 2006 - 2007
Tiistai-kerholaisille
Ennen kaikkea Saanalle ja Kertulle.On olemassa tahatonta lapsettomuutta ja tahatonta isyyttä. Eve Hietamiehen Yösyöttö kertoo tahattomasta isyydestä vähemmän rujosti - tarina on siis erityisen asiallinen "veto aiheesta". Kirja on mainion puhutteleva!

Uskon myös, että julkinen keskustelu isyydestä on Hietamiehen tarinan jälkeen saanut hyvää nostetta ja mielenkiintoa. Ainakin keskustelua moniarvoisesta isyydestä käydään enemmän kuin vuonna 2010, jolloin Hietamiehen Yösyöttö ilmestyi.
Helsingin Sanomissa julkaistiin muutama kuukausi sitten (2018)  raportti Samuelista, yh-isästä. "Ei hätää, hoidetaan tämä alta pois", ajatteli Samuel raskauden selvittyä. Puoliso sanoi ei, ja nyt Samuel hoitaa yksin lasta, jota hän ei halunnut." (Lainaus lööpistä.)

Yösyöttö kertoo ehdottomasti ajastamme. Ei siitä silti klassikoksi ole...Tai no, mikseipä pokkarin voisi muutaman vuoden ajan sisällyttää suomalaiseen äitiyspakkaukseen -  syntyvän lapsen vanhemmille. Se olisi hyvä juttu!

Yösyötön minä on isä, jonka lapsen äiti jättää taksitolpalle. Siitä alkaa arki. Mitään en tarinalta odottanut. Hauskaa oli, teksti soljui, ei tarvinnut taakse katsoa,
mielihyvin suosittelee tämä mummo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti